top of page

SÖKMOTOROPTIMERING

LÅT OSS PRATA LITE SÖKMOTOROPTIMERING!

KÄNNER du DIG sugen på att veta mer eller vill du bolla tankar och idéer över hur du ska lyckas ännu bättre med DIN SÖKMOTOROPTIMERING, BEHÖVER DU HJÄLP ATT ANPASSA DIN SIDA ELLER SKRIVA TEXTER? 

Kontakta oss direkt idag så hjälper vi dig att rocka er värld.

VAD ÄR SÖKMOTOROPTIMERING?

Sökmotoroptimering, SEO (search engine optimization), handlar om att förbättra en webbplats synlighet på sökmotorer. Vilka webbplatser som visas högst upp i sökmotorerna bestäms av algoritmer. Genom att optimera webbplatsen baserat på sökmotorns rankningsfaktorer kan man därmed öka chansen att webbplatsen rankar högt i sökresultatet. 

Sökmotoroptimering gjort på rätt sätt leder till att man syns högt upp i sökmotorerna på relevanta sökningar. Det leder till att man får in potentiella kunder på hemsidan som sedan kan konvertera till kunder. Det handlar kort och gott om att öka kvaliteten och kvantiteten som kommer in på webbplatsen.  

VARFÖR SÖKMOTOROPTIMERA?

Att arbeta med SEO är en viktig grundpelare i att driva trafik till din hemsida. Vill du vara konkurrenskraftig måste du aktivt arbeta med sökmotoroptimering, analysera och följa trenderna samt skaffa dig en insikt i vad som dina kunder och intressenter söker på. Arbetar du inte med sökmotoroptimering kommer du synas sämre och konkurrenterna springer om dig, i slutändan tappar du varumärkeskännedom och trafik till webbplatsen.  

TIPS FÖR ATT SÖKMOTOROPTIMERA

PLANERA DIN SÖKMOTOROPTIMERING

Innan du börjar sökmotoroptimera din hemsida måste du planera och lägga upp en strategi. Då slipper du göra dubbelt arbete och har något att utgå från när du optimerar.  

Analysera konkurrensen som finns, du konkurrerar med hela Sverige – och konkurrensen kommer att vara stenhård. För att lyckas bra i sökmotorerna måste du därför  nischa dig. 
Fundera över vilka ord du vill synas på. Vad söker dina kunder på? Tänk dig in i kundernas situation, därefter kan du nischa dig ytterligare genom att satsa på sökord som har att göra med de specifika tjänster du erbjuder.  

Det finns flera typer av innehåll för sökmotoroptimering. Producera den typen av innehåll som matchar med ert syfte och era mål, men se också till vilka förutsättningar ni har inom verksamheten. Producera därefter ett innehåll på ett ställe där era kunder också vill se det. Vilket typ av innehåll interagerar de med, och hur vill de bli nådda?  
 
Nedan listar vi några förslag på typer av innehåll för sökmotoroptimering som finns: 
- Produktsidor 
- Blogginlägg 
- Artiklar 
- Guider 
- Listor 
- Video 

PRODUCERA UNIKT INNEHÅLL

GÖR DITT INNEHÅLL INTERAGERANDE OCH INTRESSANT

Ge besökaren värde och anledning att återkomma. Framgången sitter i att förstå vem din kund är och vad som de intresserar och vill engagera sig i. 


Innehåll är aldrig ett mål i sig, utan ett medel för att nå affärsnytta. Därför är det viktigt att ni analyserar era kunder, vilka önskemål och behov de har för att därefter producera ett engagerande innehåll som får de att tänka och reflektera. Genom detta kan du attrahera en lojal följarskara med återkommande kunder, locka till dig nya och skapa engagemang kring ditt varumärke. 

Rubriker hjälper Google att se vad som är viktigast på sidan och vad den kommer handla om, ge därför dina texter en tydlig struktur genom att sätta titlar på dem. Använd dina viktigaste sökord och fraser i rubriken och tänk efter på vad kunder söker på.  

Titlar och beskrivningar använder du för att visa för sökmotorerna vad just den sidan handlar om – detta kan du oftast enkelt ställa in i ditt hemsida verktyg.  

Döp dina bilder. På detta sättet ser sökmotorerna vad dina bilder föreställer.  

RUBRIKER, METATAGGAR OCH BILDTITLAR

HA TÅLAMOD

SEO-arbete ger sällan resultat direkt, det kan ta veckor eller till och med längre innan ni ser förändring i resultaten. Är din hemsida nyskapad blir detta ännu mer påtagligt då Google litar mer på hemsidor som funnits längre. Ha is i magen, tålamod är en viktig egenskap om du vill nå resultat. 

KÄNNER du DIG sugen på att veta mer eller vill du bolla tankar och idéer över hur du ska lyckas ännu bättre med DIN SÖKMOTOROPTIMERING, BEHÖVER DU HJÄLP ATT ANPASSA DIN SIDA ELLER SKRIVA TEXTER? 

KONTAKTA OSS REDAN IDAG SÅ HJÄLPER VI ER VARJE STEG FRÅN START TILL AVSLUT!

bottom of page